Powered By Blogger

maanantai 12. helmikuuta 2018

Talvinen, tuulinen päivä Hangossa

Hangossa taitaa tuulla useammin kuin monella muulla paikkakunnalla, aina ei kuitenkaan yhtä navakasti kuin tänään. Kaakkoistuuli tuiversi kovimmillaan iltapäivällä 14 - 16 m/s, joten Hankoniemen etelärannalla oli tuulista, länsi- tai pohjoisrannalla tuuli ei kuitenkaan tuntunut samalla tavoin. Kevyttä pakkaslunta satoi koko päivän, välillä vähemmän ja välillä enemmän. Talvi on ollut leuto, joten meri ei ole jäätynyt, ei edes joka puolella niemeä rannoiltakaan. 

Hankoniemen luoteisrannalla on vielä muutamia laulujoutsenia, joita reviirejään puolustavat kyhmyjoutsenet vahtivat. Välillä vähän kinataankin.





Selvittiin kinasta ja sitten ylpeänä kaakatettiin.


Putsauspuuhat on tärkeitä ja pitkäkestoisia toimenpiteitä. Lopuksi puhtaan valkoiset sulat ja höyhenet järjestetään ojennukseen.



Sinisorsia on jäänyt talvehtimaan, kun ruokaa vielä riittää rantojen tuntumassa. Ja jos luonnon oma ruoka loppuu, niin lennetään troolarisatamaan, jossa jotkut kaupunkilaiset käyvät lintuja ruokkimassa.


Muutamia Hangon kesäisiä tavaramerkkejä eli uimakoppeja on jätetty talvisille rannoille ilahduttamaan eri puolilla kaupunkia liikkuvia - tämä koppi on Hangonkylän satamassa. Kopin vieressä on toinen uimakoppi liikuntarajoitteisille. Täällä heidän on myös helppo kesällä mennä erikoisrakenteiselta laiturilta uimaan.


Paikallinen kyhmyjoutsenemo oli kahden poikasensa kanssa noussut jään reunalle puhdistamaan itseään, kolmas poikanen oli ilmeisesti jo suoriutunut tehtävästä, sillä se ruokaili ihan lähietäisyydellä. Isää ei tällä kerralla näkynyt missään, oli ehkä uinut saaren taakse.



Vaikka viime kesän poikaset vielä aika ruskeita ovatkin, niin siipien alapuoli on jo hämmästyttävän valkoinen. Joutsen on kokonaan valkoinen vasta lähempänä kahta ikävuotta. Vuorotellen piti röyhistää, kun niin lähekkäin oltiin.





Käpytikka odotti vuoroaan talitiaisten valloittaessa ruokapaikan. Pari hauskaa, tomeran näköistä töyhtötiaistakin ilmestyi mäntymetsän suojasta.








Muutamia päiviä puhaltanut etelänpuoleinen tuuli on hyydyttänyt eteläiset rannat jääsohjolla.


Pienet, vikkelät urpiaiset etsivät ruokaa luonnon omista varastoista. Tarkkaa puuhaa näyttää olevan.





Muutama tukkasotka on jäänyt viettämään talvea maamme eteläisimmän kaupungin rannoille. 



Tuuli oli puuskittain navakkaa etelärannalla ja lunta tuprutti vaakatasossa. Tämäkin on värikuva, vaikka ei ensikatsomalta ehkä siltä näytäkään.


Silversandin uimarannalla niemen pohjoisrannalla ei ole jäätä eikä sinne tänään tuuli osunut, joten joitakin joutsenia on jäänyt tänne ruokailemaan. Nämä kuvat otettu eilen 11. helmikuuta, mutta aika samanlainen näky oli tänäänkin.





4 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja mukavaa kerrontaa😊

    VastaaPoista
  2. Upeita kuvia kuten aina 👍🏻

    VastaaPoista
  3. You made my day! Den här bloggen kommer jag att följa!Du är lika skicklig på att fota som att skriva.

    VastaaPoista