Powered By Blogger

torstai 15. helmikuuta 2018

Keskitalven tunnelmia - helmikuu helistää

Helmikuun keskivaiheilla ollaan jo ja luonnossa on selkeästi aistittavissa kevään tuloa, vaikka tilastollisesti eletäänkin vuoden kylmintä kuukautta. Tänään taivas oli puoleen päivään asti pilvinen, mutta meren ja taivaan väri oli lähes sama, henkeäsalpaavan kauniin sininen. Iltapäivällä aurinko paistoi meidän Hangossa asuvien iloksi.


Meren rannoilla olevien kivien lumihatut on säilyneet hauskan ufomaisina.


Lähes kaikki laulujoutsenet ovat lähteneet etelämmäs, muutama saattaa kuitenkin näkyä siellä täällä. Kyhmyjoutsenia sen sijaan on enemmän ja pareittain liikkuvia tapaan päivittäin. Joskus joukossa yrittää olla ns. kolmas pyörä.



Pienemmistä vesilinnuista telkkiä ja isokoskeloita näkee joskus isommissa parvissa, toisinaan taas niitäkin vain pareittain hääräämässä.


Aamupäivän maisema etelän suuntaan oli vähän yksitoikkoisen värinen, mutta silti kaunis, koska meri oli itätuulen ansiosta Hankoniemen länsirannalla lähes tyyni. Tunnelma oli taas kerran niin rauhaisa ja nautinnollinen, että pakahtua meinasin kaunista luontoa ja maisemaa ihaillessa.



Kolmatta tässä ei tarvittu ja se uikin kaikessa rauhassa ohi jättäen pariskunnan kahdestaan. Taustalla isokoskelonaaras katselee tapansa mukaan vedenpinnan alapuolelle ja telkkä touhuaa omiaan.



Kuva vaikuttaa valaistuksesta johtuen mustavalkoiselta, vaikka värikuva onkin. Tarkkaan katsottuna aivan kuvan oikeassa reunassa näkyy kuin todisteeksi värikuvasta punaisia rakennuksia.



Hankoniemen rannoilla on kauniita ruovikoita, joissa kaislikot sädehtivät kauniin kullan värisinä aurinkoisella säällä.



Paikoitellen saarten suojassa on ohuen ohutta jääpeitettä.




Monet lennot ylittävät Hankoniemen lentäen melko korkealla. Sopivalla säällä koneista saa mainioita valokuvia, kun jättävät vanan jälkeensä.


Muutama tukkasotka on jo saapunut Länsisataman kupeeseen, sillä täällä meri pysyy avoimena talvellakin laivaliikenteen ansiosta.


Tämä joutsen on "Svanhild". Se ei ole koskaan käynyt vielä ulkomailla, koska vietti ensimmäisen talvensa (2017) Hangossa Länsisataman kupeessa ja lennähti taas talven tullen samaan paikkaan. Täällä hyväntahtoiset ihmiset käyvät ruokkimassa sorsia ja Svanhild ottaa omansa sorsien leivistä.



Isokoskelopariskunta oli keväthuumassa, mutta otti nousukiidon, kun tunsi tulleensa häirityksi kahden valokuvaajan läsnäolosta.



Laulujoutsenperhe vaihtoi vielä illan suussa ruokailu- ja pesupaikkaa. Saas nähdä joko huomenna lähtevät muualle, jos sää ennusteiden mukaisesti kylmenee ja tähän ruokapaikkaan alkaa toistamiseen muodostua jäätä.






Telkkien riiausta on hauska seurata, urokset kun keikuttavat metkasti itseään takakenoon pienen ääntelyn säestäminä.


Hämmästyttää joskus miten linnut katsovat suoraan kameraan tai rannalla seisovaa ihmistä.


Hankoon kannattaa tulla myös kauniiden auringonlaskujen vuoksi - niin upeita ne parhaimmillaan ovat. Vaikka laskevaa aurinkoa ei tänään näkynytkään, niin taivaanrannan värit olivat kauniit, kun auringon säteet siivilöityivät pilvien välistä ja heijastuivat lähes peilityynestä meren pinnasta runsaat puoli tuntia ennen auringonlaskua.


Eilen, ystävänpäivän aamuna kyhmyjoutsenpariskunta päivän teeman mukaisesti näytti rantapolulla kulkijalle miten hempeää joutsenten elämä parhaimmillaan näin kevään kynnyksellä on.




3 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia Hangon mahtavasta luonnosta.

    VastaaPoista
  2. Jälleen hienoja otoksia! Kiitos näistä 😍

    VastaaPoista
  3. Todella upeita kuvia todella upeassa blogissa <3 löysin tänne Blogit.fi sivuston kautta :)

    T Villa Ronjatar

    Tervetuloa vierailulle mikäli innostusta riittää:

    https://willaronjatar.blogspot.fi

    VastaaPoista